Funkcionális edzés, funkcionális fitness

ÁTMENETILEG EZ AZ EDZÉSTÍUS NEM ELÉRHETŐ KLUBUNKBAN, ÉRDEKLŐDÉS ESETÉN KÉREM ÍRJON PRIVÁT ÜZENETET!

ISG Cross&Kettle erőnléti edzés: erőállóképességi edzés változatos eszközökkel és saját testsúllyal.

Funkcionalitás ma az a vonat, amire ma sok cég, edző próbál felkapaszkodni, pedig nem kevesen vagyunk, akik a síneket fektették le ennek a vonatnak, és persze voltak, akik a nyomvonalat tervezték meg… Persze, egyértelműen hálás feladat a vonatról integetni, de ne felejtsük már el azt, hogy az egész mit sem érne a sínek nélkül. Egy edzés pusztán nem lesz attól funkcionális, hogy cirkuszi mutatvánnyá változtatjuk. Ahogy a tornász számára a legfunkcionálisabb edzés maga a torna, úgy a legfunkcionálisabb edzés a focista részére maga a foci. Egy focista sem lesz jobb focista attól, hogy swiss ballra állva guggol, és egy bokszoló sem lesz jobb attól, ha testépít vagy éppen olimpia súlyemelést végez. Minden olyan esetben, amikor egy sportoló nem a saját sportját végzi jobb, ha meg tudjuk indokolni azt. És ez igaz arra is, aki napi 8-12 órát ül a számítógép előtt. Mi a célja annak, hogy Kettlebell swinget végez?

Nekem úgy tűnik, van mit még tenni, és most lesz igazán – mert eddig a “funkcionális” edzés területére kevesen merészkedtek, gondolván ez nem túl népszerű és anyagilag sem vonzó üzleti lehetőség. Az elmúlt pár évben erre páran rácáfoltunk, és most egymás után nőnek ki a termek a földből, amivel semmi gond egészen addig, amíg az edzők szakértelme és nem a teremben lévő eszközök határozzák meg a minőségről alkotott képet. Amíg nem az edzés keménysége, hanem a produkált eredmény a meghatározó, mert kemény edzést mindenki tud vezetni, de hatásosat csak kevesen…

Természetesen a funkcionális edzés izgalmas terület, és annak eldöntése, hogy mi is valójában a valós funkcionális edzés még számos komoly vitát generál majd.

Egy biztos – mi 2006 óta ugyanazt tesszük. Pavel Tsatsouline-t képviseljük és oktatjuk Pavel rendszerét, kettlebellel a kézben, saját súllyal és hamarosan barbellel is. 

(forrás: http://peterlakatos.hu)

Főoldal