Utcai önvédelem gyerekeknek és tinédzsereknek.

A Krav Junior egy olyan program, amelyet 6-10 (Krav Kids) és 10-15 (Krav Teens) éves gyerekek és fiatalok részére fejlesztettek ki.


Az edzések során a gyermekek és a fiatalok játékos formában tanulják meg az önvédelmet szolgáló technikai megoldásokat, miközben önbizalmat és kiváló fizikai erőnlétet szereznek. 
A speciális felkészítés során megtanulják felismerni és elkerülni a veszélyes helyzeteket, a leggyakoribb iskolai- és utcai erőszakos szituációk modellezésén keresztül. 
A Krav Junior program instruktorai külön képzés során sajátítják el a gyermekek és fiatalok edzéséhez szükséges speciális módszertant. 

Célunk az, hogy mindazoknak, akik önvédelmi vagy akár a rendszeres testmozgás okán nálunk edzenek, egy reális, sallangoktól mentes, logikus önvédelmi stílust oktassunk. 

 

Kravkidz

Óvodás és kisiskolás korban túlsúlyban vannak a játékos gyakorlatok: a technikákat is ezeken keresztül oktatjuk. A veszélyes helyzetek megelőzésében és kezelésében elsődleges az önbizalomra nevelés. Fontos, hogy a gyermek fel tudja mérni és idejében fel tudja ismerni a mindennapokban rejlő veszélyeket, így lehetősége van a konfliktusok kikerülésére, vagy ha ez nem sikerül esetleg a verbális megoldásra. Nagyon fontos, hogy megfelelően viszonyuljon idegen felnőttekhez, fiatalokhoz, idegen élethelyzetekhez és jó döntéseket tudjon hozni. Ezért az edzéseken a technikák elsajátításán túl törekszünk különböző élethelyzetek drámajáték szerű eljátszására is, ahol megmutatjuk a jó megoldásokat. Gyakoroljuk egy-egy konfliktushelyzetből a kitörést, elfutást is, ill. a segítségkérés különböző módozatait.

Kravteens

Kamaszkorban agresszívebbek a fiatalokat érő támadások (több ellenfél, eszközzel bíró támadó, stb...) ,így ezekre a támadásokra koncentrálunk. 
A technikák között több a "felnőtt" módszer és megjelennek a komolyabb technikai elemek, a játékos hangulat megőrzésével.

Főoldal