Hírek

2024.04.06. Szorgos, segítő kezeknek hála megtisztult az oladi kilátó környéke

Dancs Roland edző szervezésével lelkes civilek kis csapata ragadott kesztyűt és zsákot, hogy megszabadítsák a kilátó közvetlen környékét és az azt körülvevő erdőt a hulladéktól. Szemétszedési akciót szervezett április 6-án, szombaton délelőttre az oladi kilátóhoz Dancs Roland edző. Régóta jár már edzeni a kilátóhoz, a nyári időszakban pedig rendszeresen tart itt nagyon jó hangulatú szabadtéri edzéseket, edzőtáborokat, szemináriumokat és gyerektáborokat is, egy problémája azonban mindig is akadt a helyszínnel: a szétdobált hulladék és mindenféle kacat. „Mindig is bántotta a szememet az igénytelenség, amióta pedig a környéken lakom, kimondottan irritál a sok szemét. Az elmúlt években rendszeresen kijártam tavasszal, mielőtt az aljnövényzet kilombosodott volna, akár egyedül, akár a fiaimmal, és összeszedtük a szemetet. Gondot jelentett viszont az összegyűjtött hulladék elszállítása és persze egyedül nem is volt olyan hatékony a dolog” – mesélte Roland. Így jött az ötlet, hogy szemétszedő akciót szervez. Felvette a kapcsolatot a SZOVA Zrt. Hulladékkezelési Osztályával is és mint mondta, nagyon készségesen fogadták az ötletet, biztosították a hulladékgyűjtés tárgyi feltételeit, mint például a munkáskesztyűket és szemeteszsákokat, illetve ígéretet tettek a hulladék elszállítására is. „Már csak egy lelkes, jókedvű csapatra volt szükség ahhoz, hogy végre megszabadítsuk a kilátó közvetlen környékét és az azt körülvevő erdőt a rengeteg kacattól” – tette hozzá. A szorgos, segítő kezek hamar össze is gyűltek: gondolkodás nélkül csatlakoztak az akcióhoz az Iron Samson Gym tagjai, így hatékonyan és alaposan meg tudták tisztítani a környéket, főleg, hogy Roland még azzal is megkönnyítette a munkát, hogy zónákra osztotta a területet. A szemétszedés végén pedig jöhetett a jól megérdemelt jutalom a kemény munkáért a Csepregi Pékség és a Derkó Húsbolt jóvoltából: hagymás-zsíroskenyérrel és teával várták a szorgos szemétszedőket.

2024.04.04. Kettlebell Warrior teszt I.

Az Iron Samson Gym Cross&Kettle és Strong First Girya erőnléti szakosztályának sportolói a Kettlebell Warrior tesztsorozat I. fokozatát hajtották ma végre, ahol a férfiaknak 16 kg, a nőknek pedig 8 kg-al kell végrehajtani a feladatokat. Gratulálunk minden résztvevőnek nemcsak a sikeres teszthez, hanem a kiváló időeredményekhez is. 2 x TGU 10+10 x CL+PR 20 x Goblet Squat 100 x Snatch

2024.03.30. Egy "Húsvéti" történet

Eyal Yanilov KMG mesélte, hogy a Krav Maga megalapítója, Lichtenfeld Imre édesapja, Lichtenfeld Samuel, aki vezető nyomozó volt Pozsonyban (ami akkor az Osztrák-Magyar Monarchia területén helyezkedett el), megbízást kapott, hogy a Pozsony-Budapest vasútvonalon közlekedő vonat első osztályán tevékenykedő zsebtolvajokat lefülelje. Ezek a zsidó származású bűnözők rájöttek, hogy az első osztályon tehetős emberek utaznak, így oda jegyet váltva fosztották ki az utazóközönséget. Miután Lichtenfeld főnyomozó elfogta és megbilincselte az elkövetőket, előállított őket a rendőrkapitányságra és vizsgálati fogságba vetette őket. Aznap volt a Pészach ünnep (magyarul Páska, a zsidó "Húsvét), így Samuel a fogdából a 3-4 zsidó zsebest a saját otthonába szállította (felesége, Janka legnagyobb meglepetésére), levette a bilicseiket, asztalhoz ültette, majd a bor és az étel megáldása után vendégül látta őket. A vacsora végeztével ismét megbilincselte és a fogdába kísérte őket.

Főoldal